Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

1850 lanceert goedkoop bellen naar buitenland

5 reacties

   

1850 Nummerinformatie heeft 1850 International gelanceerd. Via 1850 kunnen bellers tot 10 minuten bellen naar buitenlandse nummers voor € 1,30 per gesprek. Daarmee zou tot 75% op internationale belkosten te besparen zijn. 1850 is hiermee de eerste die doorverbinden naar buitenlandse nummers mogelijk maakt.

Volgens de nummerinformatiedienst kunnen met name mobiele bellers hiermee flink besparen op hun internationale belkosten. Na het doorverbinden zijn er namelijk geen extra kosten aan een gesprek verbonden, wel is er een limiet gesteld aan dit “gratis” bellen. Zo is het limiet naar  vaste nummers in Europa, USA, China, Hongkong, Singapore 10 minuten en naar  Europa mobiel en rest van de wereld 3 minuten.

Met name mobiele bellers besparen 
Volgens het persbericht kunnen mobiele bellers tot 80 procent besparen op internationale belkosten. Om dat aan te tonen wordt een abonnement van concurrent KPN ten voorbeeld gesteld. De kostenbesparing wordt berekend op basis van de volledige “gratis” beltijd. Zo kost tien minuten bellen naar een vaste telefoon in Hong Kong met KPN Mobiel Flexibel € 12,57, terwijl dit via 1850 € 2,44 kost, waarvan € 1,30 voor de 1850 dienst en ongeveer € 1,14 aan netwerkkosten voor KPN.

Tariefvergelijking bellen naar het buitenland
Als vergelijker heeft Bellen.com uiteraard van meer aanbieders de kosten  berekend. Bij de grote operators betalen abonnees inderdaad allemaal meer dan twaalf euro voor tien minuten bellen naar Hongkong. KPN is samen met Vodafone, T-Mobile en Tele2 het 'goedkoopst' met prijzen van ruim twaalf euro; Orange en Telfort het duurst met bedragen rond de 15 euro voor tien minuten bellen naar een vaste telefoon in Hongkong! Het minuuttarief is bij KPN, Vodafone en T-Mobile € 1,25 en bij Orange en Telfort € 1,50, al dan niet met een starttarief. Wie slechts 1 minuut belt, is dus juist duurder uit bij 1850!

In onze Tariefvergelijking voor bellen naar het buitenland  staan echter voordeliger alternatieven. Zo bedragen de gesprekskosten voor 10 minuten voor IDT Mobile, Lebara en ortel mobile nog geen twee euro! Ook Trendcall, Yiggers, Rabo Mobiel, Transatel en Amatus bellers betalen weliswaar iets meer dan bij 1850, maar minder dan tien euro.

Hoe werkt 1850 International?
Bellers kunnen gebruik maken van 1850 International door een persoonlijk adresboek aan te maken op bel1850.nl met alle nummers van hun buitenlandse relaties. Vervolgens kunnen zij voor  € 1,30 direct worden doorverbonden naar alle buitenlandse nummers uit het adresboek en daarna tot tien minuten gratis bellen.
Bellers die geen gebruik willen maken van de adresboekfunctie kunnen ook 1850 bellen en aangeven dat ze internationaal willen bellen. Voor € 1,30 krijgen zij een kiestoon en kunnen ze zelf het buitenlandse telefoonnummer invoeren om vervolgens tot 10 minuten gratis te bellen naar het buitenland. Vanaf 1 minuut voor het einde van de beltijd krijgen bellers een signaal met hoeveel tijd er nog over is voor het afronden van het gesprek.

Zie ook:
Overzicht nummerinformatiediensten, de opvolgers van 118 
Meer informatie over nummerinformatiediensten (18xy)

Reacties (5)

Geplaatst door: Denis ()

[quote]Ik bel via skype naar het buitenland (Spanje). Naar mobiel kost dat 22ct en naar vast 1.7ct per minuut, is dat niet goedkoper? [/quote]


goedkoopste provider mobiel bellen !!
www.youfone.nl voeg mij toe ik meld je aan.
Denis van der sloot.

Geplaatst door: Denis ()

"Ik bel via skype naar het buitenland (Spanje). Naar mobiel kost dat 22ct en naar vast 1.7ct per minuut, is dat niet goedkoper? "


goedkoopste provider mobiel bellen !!
www.youfone.nl voeg mij toe ik meld je aan.
Denis van der sloot.

Geplaatst door: jan van hartendorp ()

Het is alweer over met internationaal bellen via 1850. Opta heeft hier een stokje voor gestoken.

Geplaatst door: Ruska ()

Ik heb geen vaste telefoonnummer daarom bel ik met mijn mobiele nummer via de 1649. De tarief via dit nr naar Servie is 13 ct incl. Veel goedkoper dan de meeste providers. Daarnaast maak ik er gebruik van bellen via de voipdiscuont. 1 min naar Servie kost maar 0,9 ct en naar mobiel 0,25 ct. Heb de tarieven vergeleken en ga een abonnement bij home nemen puur om gebeld te worden. Dat is voor de beller veel goedkoper dan naar een mobiele nr te bellen.
Ruska

Geplaatst door: Benjamin ()

Ik bel via skype naar het buitenland (Spanje). Naar mobiel kost dat 22ct en naar vast 1.7ct per minuut, is dat niet goedkoper?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie