Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

18 tot 34 jarigen grootste gebruikers mobiel internet

door Jeanet Woldring

18 tot 34-jarigen maken het meest gebruik van mobiel internet. Dat stelt Persgroep Advertising op basis van een onderzoek onder 15 duizend gebruikers van de app’s en mobiele websites van AD.nl, volkskrant.nl, trouw.nl en parool.nl.

Mobiel internetten is populair onder alle leeftijdscategorieën, maar blijkt het meest populair onder mensen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar. Het doen van aankopen via de smartphone wordt het meest gedaan door mensen boven 35 jaar. Surfen op mobiel internet is in de Randstad populairder dan daarbuiten en vooral mannen zijn grootgebruikers. Vrouwen gebruiken social media intensiever en zoeken vaker de weg met hun mobiel. Mannen bekijken meer video’s en luisteren meer radio.

Nieuwssites zijn het populairst bij 18 tot 34-jarigen, gevolgd door sociale media, navigatie, internetsurfen, mobiel bankieren en het opzoeken van culturele informatie. Van de genoemde groep is bijna 90 procent één of meerdere keren per dag via mobiel internet actief, met een piek tussen zes en negen uur ’s avonds; driekwart is dan actief via mobiel internet. 

Twee van de drie ondervraagden heeft 1 tot 3 nieuwsapps op de smartphone. 97% van de respondenten gebruikt hun smartphone voor nieuwsupdates.
 

Gepubliceerd: vrijdag 15 februari 2013
Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie