Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

118 nummerinformatie wordt 1888 bij KPN

Leestijd: 2 minuten

Vanaf a.s. maandag 16 oktober wordt 118 nummerinformatie vervangen door 1888. Niet alleen het nummer wijzigt, ook de tariefstructuur wordt aangepast. Dit meldt KPN in een persbericht.

De reden voor deze wijziging is dat de regelgever concurrentie wil bevorderen, door aanbieders van nummerinformatie een gelijke startpositie te geven in de nieuwe nummerreeks 1800 tot 1899.  Deze 18-serie is door een nummerplanwijziging alleen bestemd voor abonnee-informatiediensten.  

Eind juli van dit jaar heeft een veiling plaatsgevonden voor de verdeling van deze nummers. In totaal tien deelnemers hebben hierdoor een nummer uit deze serie toegekend gekregen volgens toezichthouder Opta. Ook zijn nummers toegekend aan andere partijen die na de veiling een nummer hebben aangevraagd. Tot op heden zouden er circa 25 nummers voor abonnee-informatiediensten zijn toegekend. De Opta gaat er actief op toezien dat de telefoonnummers correct gebruikt worden.   

Het nieuwe 1888 van KPN kan worden gebeld vanaf elk vast of mobiel telefoontoestel. De komende maanden is het oude nummer 118 nog bereikbaar, maar op woensdag 17 januari 2007 wordt het afgesloten. Bij 1888 nummerinformatie wordt de klant persoonlijk te woord gestaan, waarna een computer het gevonden nummer opleest en de klant eventueel doorverbindt. Mobiele bellers krijgen na het gesprek en sms-bericht met het gevraagde nummer.

De kosten voor het opvragen van het nummer en het doorverbinden bij 1888 zijn € 1,30 per gesprek. Bij het bellen vanaf een vast toestel is het tarief aangepast van € 1,09 naar € 1,30. Het nieuwe tarief van 1888 is nu inclusief het doorverbonden gesprek, ongeacht de gespreksduur.

Bij het bellen van een mobiel toestel is het tarief verlaagd van € 1,40 naar € 1,30 per gesprek, plus de mobiele belkosten.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie