Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

112 slecht bereikbaar door storing KPN

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het landelijke centrale alarmnummer 112 is door een storing bij KPN woensdagavond korte tijd minder bereikbaar geweest. De storing vond volgens het bedrijf plaats tussen 21.00 uur en 21.50 uur. 101 bellers zouden hierdoor niet in staat zijn geweest de meldkamer van de Koninklijke Landelijke Politie Dienst te bereiken.

Het ging om een groep mensen die met een mobiele telefoon het alarmnummer 112 probeerde te bellen. Bellers vanaf een vaste lijn hadden geen last van de storing.

De problemen ontstonden als gevolg van een storing bij KPN. Bij het oplossen van het incident werden 101 bellers als gevolg van een fout niet omgeleid naar een tweede KLPD telefooncentrale.

KPN is inmiddels een onderzoek gestart naar de storing. Het bedrijf zegt het ten zeerste te betreuren dat mensen in nood niet geen contact met het noodnummer konden krijgen.Het zal alle noodzakelijk maatregelen treffen om vergelijkbare incidenten in de toekomst te voorkomen. Uit onderzoek van de KLPD blijkt dat er vooralsnog dertien serieuze oproepen zijn gemist.

Geactualiseerd: donderdag 1 november 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie