Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

1 mei – Dag van de Aanpassingen

door Els Werkman Leestijd: 5 minuten

Op de Dag van de Arbeid was het behoorlijk druk in telecomland: zowel Ben als Youfone hebben acties aangepast, KPN en T-Mobile maakten wijzigingen bekend en de BKR registratie bij duurdere telefoons is van start gegaan. Over het algemeen ben je beter uit! Alhoewel, hoe de de BKR registratie gaat uitpakken, moet nog blijken natuurlijk.

Ben

Logo Ben

De Dubbel Dubbel actie is weer van stal gehaald. Je krijgt bij alle minuten- en databundels een verdubbeling van het bundeltegoed, zolang het contract loopt. Voor de vorige actie was de 200 MB bundel tijdelijk in ere hersteld (je kocht 200 MB en kreeg er 300 MB bij), nu is deze kleine bundel weer verdwenen. 500 MB is de instapbundel, je krijgt 1 GB.

Er zijn ook wat bundelprijzen aangepast: de 100 min/sms bundel is een euro duurder geworden, maar je krijgt dan wel 200 minuten. Bij de 300 minuten/sms bundel is de prijs bij het maandcontract met 1,50 eurogestegen, maar daalde met €hetzelfde bedrag bij het contract van 24 maanden! Je krijgt bij beide 600 minuten of sms’jes. Omdat je onbeperkt bellen en sms’en niet kunt verdubbelen, is daar niets gewijzigd. Bij Ben betaalde je tijdelijk geen aansluitkosten, nu is dat weer € 14,95 geworden.

Youfone

Logo YoufoneBij de databundels krijg je MB’s cadeau. Bij 1000 MB en 1500 MB is dat 250 MB, bij 2000 MB krijg je 500 MB en bij 6 GB krijg je 1 GB extra. Alleen bij 10 GB wordt geen extra tegoed weggegeven. Net zoals bij Ben zijn er ook wat bundelprijzen aangepast. De 1 GB bundel is 1 euro goedkoper geworden en kost nu 6 euro per maand; 2 GB is een euro duurder geworden en kost 11 euro.

Bij de kleinste minutenbundel was je verplicht een internetbundel af te nemen, deze eis heeft Youfone laten varen. Je kunt nu ‘alleen’ een bel/sms bundel aanschaffen voor € 3 bij een contract van twee jaar. Daarmee is Youfone meteen de goedkoopste aanbieder voor mensen die elke maand tussen de 50 en 70 minuten bellen en wel een abonnement willen. Concurrent Simpel heeft ook een 100 minutenbundel (met een gunstiger per seconde afrekening) maar je bent daar duurder uit vanwege de aansluitkosten van 20 euro. Bij Youfone betaal je 9,95 euro.

T-Mobile

t-mobile.gif

Per 1 mei zijn de voorwaarden van de T-Mobile Go abonnementen gewijzigd. Sluit je Go Unlimited af, dan heb je vanaf nu maximaal 10 GB internet per maand in de EU. Dat was voorheen onbeperkt, tot 60 dagen per jaar. Het abonnement heet daarom niet langer Go Unlimited EU, maar Go Unlimited NL & 10 GB EU.  Dit geldt ook voor Go Unlimited USA. Dit abonnement heet vanaf nu dan ook Go Unlimited NL & 10 GB EU & USA. Bij de Unlimited abonnement van vóór 1 mei 2017 blijven de oude voorwaarden gelden. De provider rechtvaardigt deze wijziging op basis van drie maanden feedback, sinds de introductie in januari. De meeste klanten bleken Go Unlimited vooral af te sluiten voor gebruik binnen Nederland en 10 GB voor dataroaming was ook meer dan voldoende.

KPN

kpn.gif

Vanaf 1 juni introduceert KPN nieuwe mobiele abonnementen met ruimere databundels. Ook bestaande klanten profiteren van deze grotere bundels en gaan niets meer betalen voor hun abonnement. De grootste databundel wordt maar liefst 50 GB en daarmee is de oudste telecompartij koploper. Zo’n grote bundel (met 4G snelheid) was er nog niet. Alleen kost dit Zorgeloos Premium Plus abonnement wel 99 euro. Kies je hier toch voor en heb je KPN Compleet, dan ben je spekkoper. Je krijgt dan 100 GB per maand.

Uiteraard zijn al deze aanpassingen verwerkt in onze Belwijzer of gaan we dat doen als het juiste moment daar is. Vergelijk alle mobiele abonnementen, met of zonder telefoon (sim only).

BKR-registratie bij dure mobiele telefoon


Geld lenen kost geld.jpgMet ingang van 1 mei 2017 houdt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht op alle Nederlandse telecomaanbieders. De Wet op het financieel toezicht (Wft) geldt nu namelijk ook bij het kopen op afbetaling van duurdere smartphones. Als telecomaanbieders leningen van meer dan € 250 verstrekken voor een mobiele telefoon op afbetaling zijn ze verplicht te vragen naar het inkomen en de vaste lasten van hun klanten. Ook moeten zij bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) nagaan of er andere kredieten zijn afgesloten. Want je weet het, geld lenen kost geld. 

Lees meer over BKR registratie bij mobiele telefoon op afbetaling

Hoe kun je ervoor zorgen dat je geen BKR-registratie krijgt?

De makkelijkste manier is om het bedrag van de telefoon in eens te betalen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Om het iets gemakkelijker te maken is het in sommige gevallen mogelijk om het bedrag dat boven de 250 euro valt direct te betalen en de 250 euro die overblijft in termijnen te betalen. Let op: niet bij iedere provider is dit mogelijk, bekijk goed bij je provider of dit tot de mogelijkheden behoort.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.