Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

’s Werelds eerste 2nd screen film dankzij Samsung

door Jeanet Woldring

’s Werelds eerste bioscoopfilm met second screen, toepasselijk APP genaamd, gaat 25 maart in première. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung.  Door van te voren de bijbehorende app te downloaden, wordt het mogelijk tijdens het filmkijken een parallelle verhaallijn te volgen op een smartphone of tablet. Hoewel dit concept al vaak gebruikt wordt om extra informatie over televisieprogramma’s te delen, is dit een wereldprimeur onder bioscoopfilms.

Via www.appdefilm.nl, de Playstore of iTunes kunnen bezoekers voor aanvang van de film de second screen-app Iris downloaden. Door gebruik te maken van geluiden die de kijker niet kan horen, lopen de app en film synchroon, en zullen foto’s, geluiden en extra scenes op de smartphone te volgen zijn. De app heeft geen internet verbinding nodig.

Het verhaal gaat over psychologiestudente Anna Rijnders die zich opsluit in haar eigen virtuele wereld, na een verkeersongeval waarbij haar broer Stijn verlamd is geraakt. Ze is verslaafd aan apps, social media en haar Samsung smartphone.

Na een wild feest waar Anna zich weinig van herinnert, ontdekt ze dat iemand een mysterieuze app op haar Galaxy S3 heeft geïnstalleerd. Deze app kan al haar vragen beantwoorden. Dit klinkt leuk, maar na een tijdje ontvangt ze cryptische teksten en codes die  samen blijken te hangen met de plotselinge dood van mensen uit haar omgeving. Dan beseft ze dat het meer is dan een handige app.

Volgens Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland, laat deze primeur van second screen functionaliteit in een bioscoop film, mensen nieuwe mogelijkheden ontdekken. ‘’Het voegt veel toe aan de beleving en het is zeer verrassend om te ervaren hoe twee verhaallijnen samenkomen.’’

De thriller is vanaf 4 april te bezichtigen in Nederlandse bioscopen.

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie