Review en beoordeling Tele2

Tele2
Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Tele2 geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Tele2. Is Tele2 je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.
16% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 50 ervaringen in de afgelopen 6 maanden.
70% niet
14% misschien
  1. M. van Onzenoort op 29-6-2015 om 23:54 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Slechte ervaring met bellen buitenland. Vooraf gevraagd hoe hoge kosten te voorkomen en alle tips opgevolgd. Toch ruim 6o euro en bij mijn man 50 van rekening gehaald. Vriendelijke klantenservice maar die kunnen niets doen. De afdeling die er over gaat laat 6 weken niets horen hoewel ik 3 x gebeld heb en stuurt dan simpel SMSje zonder reden . Ben benieuwd naar afhandeling bezwaar.
    • Klantenservice goed bereikbaar en vriendelijk.
    • Antwoorden binnen door tele2 zelf gestelde termijn.
    • uitleggen waarom afgewezen
    Beoordeling
    2
    • Online dienstverlening:
      2
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      5
    • Klantenservice:
      n.v.t.
    Ik zou deze provider aanradenNee
  2. Evelyn Dijkstra op 29-6-2015 om 11:21 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Zolang je niet verlengd, geen reparatie nodig hebt of op andere wijze iets van de klantenservice nodig hebt gaat het goed. Ik heb ze nu al 3x nodig gehad sinds ik verlengd heb en alle drie de keren kostte het met meer dan 10 telefoontjes voor ze eindelijk het probleem wisten op te lossen. De derde ronde loopt nu...en ook nu word ik weer aangesproken alsof ik hen probeer op te lichten.

    Bij mijn verlenging had ik een nieuw toestel besteld. Op vakantie was ik ineens niet meer bereikbaar. Bij thuiskomst ben ik maar gaan bellen, dat werd een dagelijks ritueel tot ongeveer 2 weken later. Het gesprek werd door tele2 altijd gestart met de opmerking dat ik een wanbetaler zou zijn. Iets wat ze gelukkig keer op keer moesten terugnemen. De reden dat het fout was gegaan was dat ik door het bestellen van mijn nieuwe telefoon over mijn limiet was gegaan. De eerste 2 medewerkers zagen dat niet sloten mij weer aan en de volgende dag was ik dan weer afgesloten. Uiteindelijk kreeg ik de tip om volgens instructies het geld voor de telefoon over te maken. Die instructies heb ik opgevolgd. Uiteraard ging dat ook fout. Uiteindelijk heb ik iemand gevonden die mijn limiet kon verhogen waardoor ik eindelijk weer bereikbaar was en bleef!

    Vervolgens heeft tele2 nogmaals het geld voor de mobiel van mijn rekening afgeschreven (e276). Ik ben 4 maanden bezig geweest om dat terug te krijgen. Ik werd ook nu met wantrouwen benaderd, ondanks het feit dat ik meerdere keren heb aangeboden om de betreffende bankafschriften toe te sturen (dat hoefde niet want die kon ik vervalsen).

    Nu heb ik mijn telefoon opgestuurd ter reparatie. Ik ben duidelijk naief, ik dacht namelijk dat ze in staat zouden zijn om dit wel goed af te handelen. Ik heb hem opgestuurd met een audioproblemen. Er zit al jaren een barst in het scherm en het scherm functioneerd prima. Desondanks willen ze die ook repareren en hebben ze bepaald dat de reparaties niet onder de garantie zou vallen. Tele2 verwijst naar de reparatieservice en de repatatieservice naar tele2. Mijn opties nu:
    - 200 euro betalen voor een combinaties van reparaties waar ik niet om gevraagd heb en reparaties die onder de garantie vallen
    - 35 euro betalen om mijn toestel niet gerepareerd terug te krijgen
    - kostenloos daar laten (verzendkosten en belkosten niet meegerekend)
    Tele2 zorgt niet voor een leentoestel

    • Eerste contractperiode ging goed
    • Ok bereik
    • Verlenging met extra kosten voor toestel kunnen ze niet aan
    • Tele2 benadert je alsof je erop uit bent om hen op te lichten, ook als ze dat door 1 blik in het dossier hadden kunnen weerleggen
    • Reparatiedienst bepaalt (met glazen bol?) wat wel of niet binnen garantie valt
    • Reparatiedienst repareert zaken die goed werken en eist daar geld voor
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      5
    • Bereik/dekking:
      7
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  3. S op 26-6-2015 om 19:43 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Samsung galaxy s5 mini. 5 x opgestuurd voor dezelfde klacht. Telefoonverbinding valt uit en geen internetverbinding of slecht. Zou na de 4x reparatie nieuwe telefoon krijgen maar tele2 houdt zich niet aan deze afspraak met t gevolg dat ik nog steeds n slecht werkende telefoon en verbinding heb.
    • Houden aan afspraken en klanten daadwerkelijk helpen.
    Beoordeling
    1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Fleur van Tele2 op 27-6-2015 om 13:45
    Hoi S,
    Wat vervelend dat je toestel na reparatie nog niet naar behoren werkt. Wat is er in het laatste contact met ons precies besproken? Heb je al geprobeerd om je simkaart in een ander toestel te proberen? Ervaar je de internetproblemen dan ook? Als je wilt dat ik er naar kijk, kan je ons bereiken op Facebook, Twitter en het Tele2 Forum: https://forum.tele2.nl Ik hoor graag van je. Groetjes, Fleur van Tele2
  4. heronimos op 24-6-2015 om 22:15 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Tja, op zich ging het goed tot ik mijn abo wijzigde. Hierna kreeg ik een te hoog bedrag per maand in rekening. Dat is op zich geen proibleem, iedereen maakt fouten. Maar toen contact gehad met de klantenservice en daar gaat het fout. Ze snappen echt niets van klantenservice. Als eerste zijn ze bijna onbereikbaar, heb je wel iemand eindelijk te pakken mag die weer niets, slechts iemand anders inseinen van het "echte" personeel die je tijdens kantooruren kan terugbellen (maar dan je voicemail na 1 poging maar vol praten). Het is gok ik een cultuur probleempje, waarbij (en waarschijnlijk start dit aan de top al) ze eigenlijk lak aan hun klanten hebben. Zie ook hier in hun reacties. Nooit zullen ze erkennen dat ze een fout gemaakt hebben, ze vinden het wel "vervelend voor je" en zijn "vol begrip", maar nooit eens "sorry, we lossen het op". Een excuus kan er zelfs niet af op een toegekend vergoedingsmailtje. Slechts "we gaan akkoord met je aanvraag", maar niet "sorry voor onze fout, we kennen u xx toe."

    In verdere communicatie worden termen gebruikt als
    "ik zal het nog een keer uitleggen" (oke, ik ben stom, dus moet het nog een keer uitgelegd krijgen, terwijl ze me al eerder gelijk hebben gegeven).
    " ik snap werkelijk niet wat nu het probleem is...." (in een toon van wat zeurt u nu toch).
    " u heeft toch vergoeding gehad?? " (je, een onjuiste toegaf).
    Ik zou hier eigenlijk de voicemail neer moeten zetten, want ik ga hem wel bewaren en gebruiken als verkeerd voorbeeld. het is een prachtig voor beeld van "neerbuigend doen naar klanten"

    Uit alles spreekt een cultuur dat klanten niet moeten "zeuren", want je krijgt een goedkoop product. Klanten die klantenservice benaderen zijn lastig en kosten geld, dus afschepen ipv het zien iets waarmee je klantenbinding kunt versterken. (1x een sorry en goed afhandelen was in mijn geval 10x goedkoper geweest. Nu hebben ze hun fout ook toegegeven, maar blijft het onduidelijk en zijn ze mij als klant kwijt. Niet om het bedrag (dat heb ik terug), maar hoe ik behandeld ben).

    Probleem is dat er providers zijn met dit verdien model die nog goedkoper zijn, dus kun je beter daar naar toe gaan. En als je service wilt kunt beter iets meer betalen.

    En nee, ik maak geen topic aan op het forum, daar heb ik er al 1.
    • prijs (maar er zijn goedkopere)
    • dekking
    • Per maand opzegbaar
    • bereikbaarheid klantenservice
    • cultuur bij de klantenservice
    Beoordeling
    4
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      6
    • Facturering:
      3
    • Bereik/dekking:
      7
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  5. Selmar ten Brinke op 22-6-2015 om 14:30 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik woon in landelijk gebied. Gevolg slechte dekking. Roaming was mij niet verteld. Vooral internet laat het nog al eens afweten. Maar waar ik hier eigenlijk voor schrijf is de klachten afhandeling. Waardeloos. Al behoorlijke tijd kan ik geen gebruik maken van mijn tele2. Al sinds tele2 over is gegaan op de nieuwe omgeving. Het probleem is dat er op de een of andere manier twee punten in de gebruikersnaam terecht zijn gekomen. De onvolprezen techneuten van tele2 blijken niet bij machte om deze puntjes weg te halen. Mogelijk zegt dit ook iets over de verdere techniek van tele2. Ik heb besloten om iedere dat 1200 te bellen om te zeuren over het feit dat mijn tele2 niet werkt en verder te vragen hoeveel bel tegoed en mbs ik nog heb. Ik nodig iedereen met de zelfde ervaringen van harte uit om het zelfde te doen. cheap ja dat zijn ze wel. vooral als het om klachtopvolging gaat.
    • helaas, het enige pluspunt is dat ik op 01/11/2015 van ze af kan.
    • Geen beginnen aan. heb je een dag of wat.
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      5
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      7
    • Facturering:
      5
    • Bereik/dekking:
      3
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Jefta van Tele2 op 23-6-2015 om 15:10
    Hoi Selmar,
    Wat jammer om te lezen dat je op dit moment zo over ons denkt. Je kunt via onze dekkingskaart bekijken hoe de dekking in jouw woonplaats zou moeten zijn; heb je dat al eens gedaan? Zie hiervoor: https://www.tele2.nl/mobiel/bereik-netwerk/. Wat betreft jouw MijnTele2-account; dat moet natuurlijk gewoon opgelost worden en ik zou dat graag voor je willen doen. Zou je zo vriendelijk willen zijn een topic te openen op ons forum https://forum.tele2.nl/? Dan blijft het gesprek overzichtelijk en kunnen we je beter helpen! Laat je het me even weten? Groet, Jefta
  6. koray op 19-6-2015 om 19:47 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Slechte klanten service niet vriendelijk en dan gewoon in je gezicht telefoon ophangen terwijl ik netjes was wacht gewoon totdat mijn abbonement is afgelopen tot die tyd gebruik ik gewoon prepaid
  7. Thara op 17-6-2015 om 12:27 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Heb sinds een paar maanden Tele2 en inmiddels ook weer opgezegd.had bij T-Mobile normaal een dataverbruik van 100-200 MB en bij Tele2 zit ik elke keer rond mijn limiet van 500 MB. Dit terwijl ik veel minder internet heb gebruikt. Volgens mij komt dit doordat je roaming aan moet zetten!
    Daarnaast valt de verbinding vaak weg, waardoor ik niet kan bellen en onbereikbaar ben.
    • Prijs van het abonnement.
    • Verbruik door verplichte data roaming niet op abo klant afwenden!
    • Zorgen dat de verbinding stabieler wordt.
    Beoordeling
    7
    • Online dienstverlening:
      6
    • Prijsstelling:
      9
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      9
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      6
    • Klantenservice:
      6
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben van Tele2 op 18-6-2015 om 15:01
    Bedankt voor het maken van een bericht Thara. Waardoor het komt dat je meer data verbruikt kan afhankelijk zijn van vele factoren, dus daarover kan ik je niet direct een eenduidig antwoord geven. Als je wilt dat we daar naar kijken kan je ons bereiken op Facebook, Twitter en het Tele2 Forum: https://forum.tele2.nl Ook voor je vragen omtrent bereik kan je ons hier aanschrijven. We horen graag van je. Groet, ^Ben
  8. Robin op 14-6-2015 om 12:56 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Wat een bedrijf vind ik dit zeg.
    Slechte klantenservice ook
    Wil het liefst gelijk bij ze weg maar moet nog 21 maanden
    Voor mij nooit meer tele2 zeker geen aanrader een ieder ander zal vast beter zijn.
    Zoek toch naar eenoplossing voor je klant maar nee een klant moet het gewoon nemen zoals het is...
    • Geen
    Beoordeling
    1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Fleur van Tele2 op 15-6-2015 om 16:09
    Hoi Robin,
    Ik vind het jammer om te lezen dat het eerdere contact met ons niet naar wens is verlopen. Zou je me kunnen vertellen wat er precies besproken is in het laatste contact? En met welke diensten ervaar je problemen? Zou je me dit kunnen laten weten door een berichtje op onze Facebook of op ons Tele2 forum te plaatsen? Dat houdt het gesprek overzichtelijk. Dan help ik je vanuit daar graag verder!

    Groetjes, Fleur van Tele2
  9. Erika van der Meer op 11-6-2015 om 21:32 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Afgelopen maand heb ik, Erika van der Meer, een onterechte factuur gekregen van Tele2. Hier moest ik een bedrag van €140 betalen?! Het blijkt dat ik op 17/18/19/22 april 2015 ruim 450 MB heb verbruikt??!! Ik heb dit niet verbruikt maar kom daar niet mee uit met de klantenservice. Ze zeggen dat ik een sms heb ontvangen, maar dat is ook niet waar! Ik zit eraan te denken om hier een zaak van te maken, want dit pik ik niet! Ik heb thuis WIFI en buiten gebruik ik geen teveel Internet!
    Beoordeling
    4
    • Online dienstverlening:
      5
    • Prijsstelling:
      8
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      8
    • Bereik/dekking:
      5
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
    Opmerking van de redactie op 11-6-2015 om 22:26
    factuurnr. verwijderd
    Reacties
    A.Rijnen op 12-6-2015 om 19:05
    Erik plaats je bericht ok op het forum van tele2 daar staan nog meer van berichten dit lijken op die van jou,zelf ben ik al 4 weken bezig om mijn gelijk te halen maar tot op heden geen bericht van tele2 naar een 8 tal telefoontjes kan ik nu weer bellen,regelmatig bellen helpt hoop ik
    Succes
    Karlijn op 13-6-2015 om 16:35
    Beste Erika,

    Ik heb momenteel precies hetzelfde probleem met tele2. Ik kreeg opeens een factuur van maar liefst 163,63 euro! Normaal zit ik elke maand rond de 25 euro. Ik zou nu op één dag, 24 april 2015, maar liefst 500 mb verbruikt hebben! Mijn gemiddelde verbruik per dag is normaal 25 mb. Ik zie dat jij in dezelfde periode, ongeveer even veel mb's vebruikt zou hebben.
    Hoe is dit bij jou nu opgelost? Tegen mij wordt elke keer verteld dat het mijn fout is en dat alleen kosten in rekening worden gebracht die werkelijk gemaakt zijn. Nadat ik aangegeven heb dat ik geen waarschuwingsberichten heb ontvangen, wordt de schuld nog steeds op mij afgeschoven. Ik heb ook aan tele2 verteld dat ik de betrouwbaarheid van de app in twijfel trek, aangezien er nu staat dat ik 32.000 mb verbruikt zou hebben.
    Ik zou graag eens willen weten hoe dit probleem bij jou nu opgelost is en of je al iets gehoord hebt? Aangezien ik gister een smsje kreeg dat mijn abonnement afgesloten wordt, als ik de rekening nu niet betaal.

    Met vriendelijke groet,

    Karlijn Toussaint
  10. A.Rijnen op 9-6-2015 om 20:12 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik heb een sim only abonnement van 3 euro p.mnd. bellen/sms, meer niet. Krijg ineens een rekening van 350 euro vanwege datagebruik, zonder een waarschuwing oid. Ik heb een vergoedingsverzoek ingevuld, wat binnen 10 dagen uitsluitsel zou geven, maar nu na ongeveer 3 weken nog geen reactie. Heb steeds gebeld maar er gebeurt niets. Ook nog op de factuur een vermelding dat ik 2 uur gebeld zou hebben met een bedrijf op 5.5.2015. Ik weet zeker dat dit gesprek niet heeft plaats gevonden. Na informatie bij het betreffende bedrijf was dit gesloten op 5.5.2015(bevrijdingsdag) en ook niet telefonisch bereikbaar. Hiervoor ook wederom een vergoedingsverzoek ingediend. Ik raad niemand aan met tele2 in zee te gaan.
    • Geen
    • Help je klanten!!!!!!!!!!!!! Doe je best voor je klanten!!!!!!!!!!!!
    Reacties
    Su Ling van Tele2 op 10-6-2015 om 17:25
    Hoi A.Rijnen!
    Wat een vervelend verhaal zeg! Ik kan mij voorstellen dat je schrikt van zo'n hoge rekening en dat je nog geen reactie hebt gehad op het ingevulde vergoedingenformulier. Ik wil je vragen om een berichtje op onze Facebook of Tele2 forum te plaatsen, zodat we je verder kunnen helpen. Dat houdt het gesprek overzichtelijk. We zien je bericht graag tegemoet. Groetjes, Su Ling
    A.Rijnen op 10-6-2015 om 18:42
    Reactie op antwoord van Su Ling van tele2 dit verhaal staat al op het forum van tele2, daar ik geen Facebook gebruiker ben kan ik het daar ook niet opzetten !
    Ben van Tele2 op 11-6-2015 om 13:24
    Bedankt voor je reactie A.Rijnen.
    Een moderator op het Tele2 Forum zal snel het topic oppakken en je zaak in behandeling nemen. Dan is verdere communicatie via Facebook ook niet meer nodig. Bedankt voor je bericht. Groet, Ben
    Willem de Vos op 19-6-2015 om 15:58
    Beste A.Rijnen een reactie,daar kunt U bij tele 2 naar fluiten...span een zaak aan! Tele2 is een afrader!
Laad meer ervaringen