Review en beoordeling Ben

Ben
Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Ben geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Ben. Is Ben je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.
3% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 155 ervaringen in de afgelopen 6 maanden.
94% niet
4% misschien
  1. Esther op 4-8-2015 om 16:14 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Per 1 juli heb ik mijn abonnement gewijzigd in een sim-only. In de 2 jaar dat mijn abonnement liep verbruikte ik nooit meer dan 200Mb internet per maand Nu kreeg ik in juli, na 12 dagen, een melding dat ik 80% van mijn bundel verbruikt zou hebben. Onbegrijpelijk, niets veranderd in mijn internetgedrag. Na een telefoontje (40 min in de wacht) konden ze me niet vertellen waar ik dit aan verbruikt zou hebben. Vervolgens de rest van de maand mijn mobiele data nauwelijks gebruikt om verdere kosten te besparen. Per 1 augustus, nieuwe bundel. Per dag ben ik gaan bijhouden wat mijn verbruik is. Op 3 aug 2 Mb verbruikt en op 4 aug krijg ik een melding dat er 80% van mijn internetbundel verbruikt zou zijn (431 Mb) Heel vreemd, daar ik mijn mobiele data had uitgezet i.v.m. een trip naar Duitsland. Gelijk klantenservice gebeld en tijdens wachttijd en gesprek, 40 min, bleek ik weer 33 Mb verbruikt te hebben, met de mobile data nog steeds uit. Gelijk overgestapt naar een andere provider, helaas 1 maand opzegtermijn. Waarschijnlijk is dit wat Ben wil, de mensen met een klein abonnement/ weinig verbruik zo snel mogelijk lozen.
    • jonge dame van de klantenservice was heel vriendelijk en heeft erg haar best voor me gedaan. Helaas kan zij er ook niets aan doen.
  2. Raoul op 3-8-2015 om 21:01 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Op 1 juli een bestelling geplaatst voor een verlenging met een sim only abonnement. Deze op 2 juli geannulleerd omdat ik een abonnement met toestel wilde. Het is nu een maand verder en de bestelling is nog niet geannuleerd. Ik heb heel vaak gebeld, een klacht ingediend na drie weken een reactie formulier ingevuld op de website. Ik heb nog steeds geen enkele reactie gekregen. Inmiddels ben ik er helemaal klaar mee en wil overstappen naar een andere provider. Nu blokkeert Ben het nummerbehoud ondanks dat ik de bestelling heb geannuleerd en het abonnement heb beeindigd.
    • prijs
    • vriendelijke mensen van de klantenservice
    • zorg dat je wijzigingen zelf via de website kunt doorgegeven
    • reageer op een klachtenbrief
    • zend een automatische bevestiging per mail van het webformulier
    • als je zegt terug te bellen doe dat ook
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      5
    • Bereik/dekking:
      3
    • Klantenservice:
      3
    Ik zou deze provider aanradenNee
  3. Ralph op 3-8-2015 om 13:51 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Zondag 12 Juli is mijn mobiel gestolen. Mijn abonnement was gelukkig aan verlenging toe dus ik heb direct mijn simkaart geblokkeerd en mijn abonnement verlengt. Al snel op 14 juli werd mijn nieuwe telefoon met simkaart bezorgd. Na de simkaart geactiveerd te hebben was er helaas geen service. Volgende dag gebeld (50 min in de wacht) en een nieuwe simkaart is geregeld. Nadat de nieuwe simkaart weer geactiveerd is nog steeds geen service. Opnieuw bellen 30 min in de wacht, verbinding verbroken, weer 30 min in de wacht, advies luidt simkaart uit de tel halen en in een andere proberen maar ook dit blijkt niet te helpen. Een case wordt aangemaakt voor de technische dienst. Na enkele werkdagen wachten en geen enkele response van jullie ben ik maar weer gaan bellen 50 min in de wacht maar opnieuw kan er enkel een case aangemaakt worden voor de back office. Vandaag heb ik weer gebeld en 50 min in de wacht gestaan en opnieuw niks wijzer geworden. Inmiddels is het 3 augustus, ben ik uren wachten voor slechte klantenservice, 3 cases, 2 simkaarten verder en is er geen enkele keer contact met mij opgenomen om dit op te lossen. Ik hoop dat mensen dit gaan meenemen in hun overweging voor ben te kiezen, nog nooit heb ik zulke slechte service en incompetentie ervaren.
    Beoordeling
    1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  4. Angelique op 3-8-2015 om 09:50 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    1 augustus gaat nieuw abonnement in. Helaas doet het niet. Bellen met de klantenservice moet sim activeren. Door kleine technische storing duurt 2 dagen. Wat een slechte service en slechte helpdesk. Geen ben meer voor mij!
    • -geen
    • - bereik klantenservice
    • - slechte website
    Beoordeling
    2
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      2
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      2
    Ik zou deze provider aanradenNee
  5. Jolien op 31-7-2015 om 21:33 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben.nl werkt totaal niet. voor alle wijzigingen heb je de klantservice nodig. hier moet je keilang voor wachten en de service is vervolgens waardeloos. wil opzeggen, maar moet eerst die rot klantenservice weer bellen. jippie. wat een rotprovider.
    • Verbeter je klantenservice: neem meer mensen aan.
    • Fix je website en zorg dat het gewoon werkt.
    Beoordeling
    2
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      3
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      3
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  6. Pieter op 30-7-2015 om 14:13 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben heeft meerdere keren een foute factuur gestuurd (altijd in hun voordeel) en vervolgens is de klantenservice onbereikbaar om dit te herstellen. Als je belt is de wachttijd standaard boven de 20 minuten en alleen op kantooruren open. De medewerkers zijn wisselend deskundig/beleefd. Op e-mails reageert de klantenservice helemaal niet. Heb 4x (!) gemaild, maar geen enkele reactie. Ben.nl reageert wel heel snel als de factuur niet betaald.
    Ik heb deze ervaring bij verschilende facturen ondervonden en ben daarom overgestapt naar een andere provider.
    • Deskundiger en beter bereikbare klantenservice
    • Facturen versturen die kloppen
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      7
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  7. Fa. Do. op 30-7-2015 om 10:10 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    3 weken terug is mijn mobiel verdwenen, waarbij ook mijn simkaart. Ik heb via de website (toen kon het nog) mijn simkaart laten blokkeren en heb gelijk een nieuwe simkaart aangevraagd. In een bevestigingsmailtje werd aangegeven dat ik 3 tot 5 werkdagen een nieuwe simkaart kon verwachten. Tot mijn tevredenheid kwam de simkaart binnen 3 werkdagen, maar toen begon de ellende.

    Ik heb sindsdien al 6x gebeld om mijn simkaart te laten activeren & mijn account te laten deblokkeren.

    De eerste vriendelijke jongeman zei dat het maximaal 24 uur zou duren. Echter, was dit niet het geval. Ik belde weer terug en deze meneer gaf aan dat er helemaal geen deblokkering is doorgevoerd en dat ik daarop moet wachten. Ik ben ontzettend duidelijk in mijn verhaal en wat er moet gebeuren, maar ik probeerde het positief te bekijken, want mederwerkers van een klantenservice zijn ook maar mensen. Hier ging al een weekend overheen en toen belde ik weer, want nog steeds geen netwerk of internet. Ik kreeg te horen dat mijn simkaart geactiveerd is en dat ze niet snapte waarom het niet werkte. Door actief mee te denken met de medewerkster kwamen we tot de conclusie dat mijn simkaart nog misschien geblokkeerd is. Medewerkster heeft dit weer doorgegeven en zei dat 48 uur moest wachten, omdat het druk was op de afdeling.

    Met vertrouwen in Ben heb ik die 48 uur gewacht, mijn simkaart eruit gehaald en weer in gedaan.... Nog steeds niks.
    Ik belde weer en legde op een vriendelijke manier mijn situatie uit, immers heb ik zelf ook gewerkt bij een klantenservice van een aanbieder van mobiele abbonomenten, dus ik blijf altijd vriendelijk. Ik kreeg te horen dat ik tot vanmiddag moest wachten en dat ik niet zo vaak moet bellen, want BEn heeft het druk etc. Vrij geirriteerd hing ik op en besloot ik tot de middag te wachten.
    En wat een verrassing, nog steeds NIKS. Ik belde weer op en kreeg te horen dat er weer geen melding was gemaakt op mijn blokkade op te heffen. EN dat ik 1 WEEK moet wachten. De medewerkster reageerde vrij bot toen ik wanhopig aangaf dat ik niet zo lang onbereikbaar kan zijn ivm omstandigheden: "Erg vervelend, maar we hebben het erg druk".

    Hoe acceptabel is het dat ik ongeveer 3 weken moet wachten tot tot een deblokkering? Ik ben al 3 jaar een trouw klant bij BEN, maar indien er morgen nog steeds niks is gebeurd, neem ik een nieuwe abbo bij een andere provider. Ik kan bij een andere provider morgen of zaterdag langskomen en dan kunnen ze mij al een nieuwe simkaart meegeven met jammergenoeg een nieuw nummer en die kan ik meteen gebruiken. Ik vind het jammer dat het zo moet gaan aangezien ik mijn eigen nummer al 8 jaar heb.

    In deze tijden hebben mensen geen vaste lijn oid en hierdoor ben ik nu gewoon niet bereikbaar. Niet bereikbaar voor mijn clienten, geliefden/familieleden of voor mezelf indien ik een ongeluk of een ander vervelende voorval heb.
    • Goedkope aanbiedingen
    • VROEGER waren ze een stuk beter in hun klantenservice en website
    • BEN heeft uit zichzelf een fout ontdekt in mijn factuur en dit kreeg ik terug
    • klantenservice niet te bereiken
    • klantenservice medewerkers zijn wisselend in hun beleefdheid
    • klantenservice heeft klantonvriendelijke tijden; ik moet gewoon werken van 08.30-17.30u
    • Klantenservice slaat vorige gesprekken niet op, waardoor ze niet kunnen zien hoe vaak je gebeld hebt & belangrijke informatie zoals een simkaart nummer staat er niet duidelijk bij
    • Mederwerkers van de klantenservice zeggen alleen maar dat zij er niks aan kunnen doen & dat je je mobiel een keer uit en aan moet zetten ipv een oplossing aan te bieden
    • Website werkt niet; vroeger kon alles via de BEN website
    • App werkt niet
    Beoordeling
    4
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      3
    • Facturering:
      5
    • Bereik/dekking:
      7
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  8. A. Muijtjens op 29-7-2015 om 20:32 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben bellen is ok, geen probleem mee. Alleen de facturatie is een grote puinhoop, tenminste bij ons.
    Maart en april teveel afgeschreven, factuur over mei alvast een gedeelte verrekend en de factuur over julie klopt ook weer niet, ze hebben teveel afgehouden weer. Ga deze betaling storneren want ik heb geen zin om weer maanden bezig te zijn met een oplossing van hun fouten.
    • Bellen gaat goed
    • Factureren
    • Helpdesk
    • Beantwoording van mail.
    • Tijdsduur van dit alles.
    Beoordeling
    4
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      9
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      3
    • Bereik/dekking:
      9
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  9. R. Poort op 29-7-2015 om 13:14 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Mijn dochter heeft een abonnement bij Ben. Maandbedrag wordt nu na 2 jaar verdubbeld door verlopen korting. Waarom ben ik niet geinformeerd over aflopen van het contract? Dat is toch niet netjes.

    Reactie Ben: Ik begrijp dat dit vervelend is. Echter is het niet gebruikelijk om hierover te informeren.

    Ik vind dit een vreemde reactie. Ook weinig gevoel voor de klant.
  10. Isabelle op 28-7-2015 om 11:15 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Tot februari 2015 jarenlang geen problemen gehad. Na februari 2015 een ramp.
    BenApp die niet werkt (niet je gebruik kunnen aflezen)
    MijnBen die niet werke (ook je gebruik niet kunnen aflezen en geen wijzigingen in je eigen abonnement kunnen aanbrengen)
    Facturen die onterecht te hoog uitvallen (na wat klachtenbrieven aan directie wel de toezegging gekregen dat er vergoeding volgt)
    Facturatie onhelder in relatie tot de vergoeding (geen uitleg hoe ze dat doen...crediteren gebeurt niet, alles (?dat is nog maar de vraag) wordt verrekend met nog volgende facturen! Hoe onhandig en klantonvriendelijk!
    Klantenservice heb je weinig aan en soms blijkt afdeling Sales de uitvoerende partij (heb je voor Jan met een kort achternaampje 34 minuten (!!!) aan de telefoon zitten wachten)
    Eenrichtingverkeer in communicatie. Te lange wachttijden bij simpele vragen.
    • De dienst werkt. Altijd bereik.
    • Systemen en processen beter inregelen. Niet alles willen automatiseren. Zorg dat er gewoon kundige medewerkers hulp kunnen bieden (ga eens bij tele2 in de leer over de inregeling van een klantenservice!).
    • Als er wordt geautomatiseerd, doe het dan goed.
    • Zorg dat de beschikbare middelen daadwerkelijk werken.
    • Een app, een website etc.
    • Crediteer gewoon direct wanneer er foutieve bedragen zijn geïncasseerd. Geef iemand het geld terug dat van hem/haar is en houd het niet nog een poosje zelf!
    • Op zich is de communicatie in de middelen die Ben gebruikt zo slecht niet, doch mogen er puntjes op de i gezet worden waardoor vragen niet gaan ontstaan.
    Beoordeling
    3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      3
    • Bereik/dekking:
      9
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Opmerking van de redactie op 28-7-2015 om 19:12
    Bellen.com ontving de volgende reactie van Ben:

    Ben zegt sorry!

    De afgelopen maanden is Ben druk bezig geweest om alles gemakkelijker en overzichtelijker te maken voor onze klanten. Een grote verbouwing van al onze systemen. Maar ondanks al het testen, is dat helaas niet gegaan zoals het had moeten gaan. Dat is natuurlijk erg vervelend. Vooral omdat het juist de bedoeling was om het voor de klant nog beter te maken. Onze klanten hebben hier last van. En daar balen we flink van.

    Het Ben-team heeft extra medewerkers aangenomen om de laatste problemen op te lossen. Ook investeren we fors in systeemverbeteringen zodat er minder problemen kunnen ontstaan en onze klanten sneller geholpen worden. Dit moet ervoor zorgen dat de huidige problemen aan het einde van de zomer sterk zijn verbeterd en we weer goed bereikbaar zijn voor al je vragen.
Laad meer ervaringen